Сувенири за спомен от пътувания по света!

Неизменна част от всяко пътуване са моментите, в които избираме сувенири. Сувенири за спомен от пътувания по света! Какво си вземат най-често пътешествениците за спомен от всяка страна? Ето отговори за няколко страни от различни части на света:

Испания и цветното ветрило

В летните горещи дни по забързаните улици на Испания един от най-ефектните начини да се разхладите е с ветрило.

То е станало неизменна част от антуража на почти всеки неин посетител. Това малко сгъваемо „бижу“ не е само спомен от аристократизма в миналите времена. Това е задължителен аксесоар в горещините и в днешно време.

Ще го намерите във всички магазинчета за сувенири и колкото по-цветно, толкова по-атрактивно и привлекателно е то за туристите. Ветрилото застава на първо място като предпочитан подарък за спомен от тази огнена държава.

Сувенири за спомен от пътувания по света!Сувенири за спомен от пътувания по света!

Япония и куклите Кокеши

Кокеши са традиционни дървени кукли от 19-ти век, познати първо в Северна Япония.

Първоначално малките дървени кукли не са били декорирани. Били използвани като инструменти при масажи в минералните бани в Тохоку. Според някои от народните вярвания Кокеши предпазват от зли духове и пожар. Според други въплъщават в себе си пожеланието за здраво дете.

След Втората световна война, изработването на Кокеши се превръща в изкуство. Куклите започват да се правят в по-меки форми и по-ярки цветове, превръщайки се в един от символите на Япония.

Сувенири за спомен от пътувания по света!Сувенири за спомен от пътувания по света!

Тунис и приказната Пясъчна роза

Пясъчните рози представляват естествени пясъчно-кристални образувания във формата на цветя, които се добиват от дъното на пресъхнали езера.

Толкова са нежни и крехки, че като ги видите, няма как да не си ги купите. Обикновено цената им варира от 2 динара за 5 рози, до 5-10 динара за по-голямо цвете.

Прекрасните пустини рози са истински шедьовър на природата и със сигурност си заслужават всеки динар. Това е уникален сувенир за домашната колекция.

Сувенири за спомен от пътувания по света! Сувенири за спомен от пътувания по света!

 

 

Сподели с приятели: