Как работи нашият сайт BIJUTABAZAR.bg

1. Създайте акаунт/профил.

Как работи нашият сайт BIJUTABAZAR.bg. Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете свой собствен профил, който ще ви позволи да публикувате обяви и по-добри комуникации с нашите членове, както и някои много интересни допълнителни функции на сайта.

Как работи нашият сайт BIJUTABAZAR.bg
2. Искам да продам бижута.
Публикувай обява.

След като приключите със създаването на профила си, е време да продавате стоки или услуги, които предлагате, за да направите това, добавете обяви, така че хората да забележат това което предлагате.

Как да публикувам обява.

Добавянето на обяви никога не е било по-лесно! Просто кликни на бутона Добави обява, който се намира на началната страница.

Ще се отвори формата за вход и регистрация. Ако нямаш профил регистрирай се за да използвате всички функции на сайта. Ако имате профил, влез в профила си и отиди на формата добавяне на обява. Попълни я.

 1. Въведи заглавие, по което платформата да може да предположи коя е най-подходящата категория за твоята обява на база на ключови думи.
 2. Избери главна категория и под категория.
 3. Въведи цена. Съобрази цената със състоянието на артикула, който предлагаш.
 4. Избери типа на обявата – ако си търговец / фирма, избери Бизнес, а ако си частно лице, предлагащо лични вещи – избери Лична.
 5. Въведи описание. Запомни! Колкото по-подробно е твоето описание, толкова по-голям е шанса ти за сделка! Тук Можеш да намериш още съвети.
 6. Добави снимки. Снимките ти помагат да получиш 3 пъти повече обаждания и имейл за покупка! Можеш да добавиш до 5 снимки в една обява. Повече информация за добавянето на снимки можеш да откриеш тук.
 7. Въведи населено място. Системата автоматично въвежда данните за населено място от вашия профил.
 8. Въведи своите данни за контакт. Системата автоматично въвежда данните за контакт от вашия профил, име ( видимо е потребителското име ), град и телефонен номер. Запитвания може да получавате в контактната форма на сайта, по имейл ( когато запитването е от нерегистриран потребител ) и на посочения телефонен номер.

Искаш да увеличиш шанса си за сделка? Лесно е! Промотирай своята обява! Още за промотирането научи тук.

Обявата ще бъде видима на сайта веднага след бърза проверка.

Как да добавя снимки в обявата.

Обяви със снимки се посещават средно 3 до 5 пъти повече от тези без снимки, затова по възможност направете качествени снимки!

Как да добавиш снимки? Лесно е.

Полето за добавяне на снимки се намира над полето за описание във формата за публикуване на обява. Снимките мога да се добавят по следния начин:

 1. Начинът е лесен и бърз! Кликни на снимката и добави снимки от своя компютър. Лесно можеш да разместиш местата на снимките и да избереш тази, която да се показва като основна / първа. Запомни! Размерът на снимките на може да надвишава 5 MB. Този начин за качване на снимки е базиран на Flash технологията.
 2. Ако видиш “Download Flash” – това означава, че браузърът ти няма този plug-in. Кликни на бутона, за да инсталираш Flash, и следвай инструкциите. Може да го свалиш и от тук: http://get.adobe.com/pl/flashplayer/ Ако въпреки инсталацията на Flash все още не може да качиш снимки, кликни на линка “опростена форма” и добави снимки като натиснеш бутона “Browse”
 3. Запомни! Максималният брой снимки, който можеш да добавиш е 5. Максималният размер на снимка е 5 MB и резолюция 5000×5000 пиксела. Допустими формати: jpg, jpeg, png, gif. Минималната резолюция е 325×250 пиксела.
 4. Как да добавя снимки към съществуваща обява? Ако имаш регистрация в bijutabazar.bg?
  • Стъпка 1 – Влез в потребителския си профил
  • Стъпка 2 – Отиди в таблица Моите обяви
  • Стъпка 3 – Отиди в Активни обяви
  • Стъпка 4 – Намери обявата, към която искаш да добавиш снимки, и кликни на Редакция (намира се под заглавието на обявата).
  • Стъпка 5 – Ще се зареди формата за редакция на обява – намери секцията Снимки и добави желаните от теб.
Започнете да продавате.

Сега след като сте публикували обява изчакайте потенциалните купувачи да се свържат с вас относно стоки или услуги, които предлагате, започнете да печелите пари и да изграждате контакт толкова лесно.

Как да достигнеш до повече купувачи.

Напиши ефективно описание. Не си създавай трудности! Непълните описания водят до обаждания и съобщения за допълнителна информация. Опиши това (бижуто или услугата), което продаваш, подробно. Опиши артикула в обявата по начин, който би накарал самия теб да се обадиш или да изпратиш имейл за покупка.

Спазвай добрия тон и не използвайте диалект или жаргон. Провери правописа и не пиши с ГЛАВНИ БУКВИ – в интернет това е равносилно на викане, а никой не обича да му викат. Опиши реалното състояние на артикула, включително и забележки, които той може да има. Опиши историята на артикула (ако той има такава), както и причината, поради която го продаваш – тези детайли скъсяват пътя до успешна сделка.

Изчакай купувача да се свърже с теб

Проверявай редовно имейла си за запитвания от страна на потенциални клиенти. Това е много важно за бързата продажба на публикувания артикул.

Как да подновя изтекла обява.

Всяка нова обява се публикува за 30 дни. Всеки потребител може да публикува неограничен брой обяви. След публикуването на нова обява тя е със статус ”активна”. След изтичането на 30 дни обявата става неактивна със статус ”изтекла”. Може да подновите обявата неограничен брои пъти.

За целта влезте в профила си, след това влезте в раздел ”вашите обяви” и натиснете бутон ”изтекли”, трябва да преминете през ”редактиране” на обявата за да я подновите за още 30 дни. Трябва да подновите всяка обява по отделно.

Как работи нашият сайт BIJUTABAZAR.bg
3. Искам да купя.
Намери това, което търсиш.

Използвай търсачката на заглавната страница. Можеш също да избереш категорията, която те интересува или артикула който те интересува.

Свържи се продавача.

Можеш да се свържеш с продавача по имейл или телефон посочени в обявата, за да уговорите лична среща ако е възможна, това позволява да се прегледа артикула. Ако използвате куриер за доставка искайте да се посочи опция за преглед и тест на артикула в офиса на куриера и връщане на артикула на продавача. Плащайте при доставка с наложен платеж.

Как работи нашият сайт BIJUTABAZAR.bg
4. Срещнете се лично или уговорете доставка на артикула, за да завършите транзакцията.